Laiturit ja niiden sisustaminen

Monet suomalaiset omistavat mökin, mutta mökeillä laiturit jäävät usein kokonaan huomiotta. Laituriin voi tuoda lisämukavuutta sekä kaunistusta monin tavoin sisustamalla. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, millä tavoin laituria voidaan sisustaa.

Tekstiilit

Laiturit voidaan kaunistaa tekstiileillä monin eri tavoin. Eri väriset ja muotoiset istumatyynyt ovat hyvä idea, sillä ne voi siirtää helposti sisälle käytön jälkeen. Kannattaa myös valita isoja tyynyjä, sillä ne soveltuvat hyvin myös auringonottoalustaksi. Voit tuoda myös räsymattoja jalkojen pehmusteeksi. Ne tuovat myös sitä kivaa mökkitunnelmaa eri värineen ja kotikutoisuudellaan. Kylmeneviin syysiltoihin voi laiturille varata myös muutaman viltin.

Kasvit

Vihreyden ei tarvitse jäädä rantaan, vaan sen voi tuoda laiturille asti. Voit rakentaa laituriin kiinteäksi osaksi kukkatelineen. Voit myös sijoittaa laiturin reunoihin isot astiat, esimerkiksi maitotonkat, joihin voi laittaa koivun oksia tai luonnonkukkia.

Valonlähteet

Tämä tulee tarpeeseen varsinkin loppukesästä ja syksyllä. Kaunis idea on kiinnittää laiturin kaiteeseen valoköynnös. Niitä löytyy kaupasta monenlaisia ja mitä parasta, valokennoilla toimivia, joten energiaa ei tarvita erikseen. Myös kynttilät ovat ihana idea ja tähän tarkoitukseen sopii talvella käytettävät lyhdyt. Näin varmistat paloturvallisuuden laiturilla.

Väriä maalaamalla

Hauska uusi trendi on maalata laiturin lankut eri väreillä ison räsymaton näköiseksi. Voit myös tuoda mökin ulkoseinien väriä laiturille asti esimerkiksi maalaamalla kaiteet talon väriseksi.

Tuo elementtejä luonnosta

Voit myös katsoa mökkisi ympäristöä läpi ja pohtia, mitä sieltä voisi tuoda laiturillesi. Voit koristaa laiturin reunaa isoilla kivillä. Myös keloittuneet puut ja niiden oksat voivat olla joskus hyvin komean näköisiä löytöjä.

Käytännöllisyyttä

Loppuun myös muutama käyttömukavuutta lisäävä vinkki. Kaikki eivät tykkää istua auringossa koko päivää, vaikkakin laiturilla voisi viettää aikaa vettä katsellen. Irrotettava ja siirrettävä katos on tällöin tarpeen. Se voi olla iso päivävarjo, jonka kiinnikkeen voi muottoilla niin, että se menee helposti laiturin lautojen väliin ja pysyy näin helposti paikallaan. Laiturille tuodaan myös usein paljon tavaraa pyyhkeistä aurinkorasvaan ja kalastustarvikkeisiin. Tavaroiden säilytystä voit helpottaa kiinnittämällä laiturin kaiteisiin koukkuja, joihin tavarat voi laittaa roikkumaan. Niille tavaroille joita ei saa roikkumaan, voi tuoda pieniä puisia laatikoita jotka voi kiinnittää kaiteen alle.

Enemmän ideoita lautureista löydät Saaristorakennus Ketonen Oy:n sivuilta.


jaa