Milloin toimistosaneeraus on tarpeen?

Toimistosaneeraus voi olla ajankohtainen kun yrityksen toimitilat käyvät liian vanhoiksi, muuton yhteydessä tai jos yrityksen ilme muuttuu ja uusi ilme halutaan tuoda esille tilaan.Tässä listataan asioita joita erityisesti kannattaa ottaa huomioon toimistosaneerauksessa. Toimistosaneeraus voi olla hyvin kattavakin projekti, johon voi kuulua purku- ja pohjatyöt, lattia-, seinä- ja kattopintojen uusiminen sekä uusien kalusteiden asentaminen.

Tilojen edustavuus

Hyvin usein saneerausremontti tehdään kun toimtilan pinnat alkaa käydä vanhaksi, eikä tila enää toimi edustavana tilana. Monille yrityksille on tärkeää olla nykyaikaisen ja mahdollisimman edustavan näköinen. Otetaan esimerkiksi Tech-yritys, jonka kalusteet ja seinäpinnat ovat kuin suoraan 90-luvulta. Herättääkö tämä luottamusta siihen, että heiltä löytyy viimeaikainen osaaminen? Tai sitten mainostoimisto, jonka väri- ja materiaalivalinnat tilassa ovat vanhat ja luotaan poistyöntävät, sekä odotustilaan ei ole panostettu ollenkaan sitten kymmeneen vuoteen. Houkuttaako tämä antamaan oman yrityksesi markkinoinnin heidän käsiin? No ei varmastikaan. Kuten jo näistä esimerkeistä huomaa, toimistosaneerauksille voi joissain tapauksissa olla suurikin tarve.   

Henkilökunnan viihtyvyys

On tärkeää, että työntekijät viihtyvät työtiloissaan. Näin työnteko on tehokkaampaa ja työntekijät hyvinvoivia. Työtilojen ollessa hyvin vanhat, saattavat ne olla hyvinkin epäergonomiset. Jotkin pintamateriaalit saattavat olla myös jopa sisäilmaa huonontavia, joten toimistosaneerauksella voi olla isokin vaikutus työhyvinvointiin.

Hyvät toimisto-olosuhteet edesauttavat hyvää työnantajakuvaa. Kuka haluaisi suositella yritystä työpaikaksi, jos sen toimitiloissa ei ole edes miellyttävä tehdä töitä.Toimitilaremontilla voi tehdä tiloista vaikka yrityksen valttikortin työnantajana, jos lisäät sinne viihtyvyyden kannalta jotain extraa. Esimerkiksi viihtyisän lounastilan, päiväunihuoneen tai viherseinän.

Kuinka lähdet toteuttamaan toimistosaneerausta 

Selvitä mitkä yritykset toteuttavat saneerauksia alueellasi. Pyydä heitä vierailulle toimistotilaan, jotta voitte yhdessä katsoa, mitä kaikkea mahdollisesti tarvitsee tehdä, jonka jälkeen saneerauksen tekevä yritys voi tehdä tarjouksen. Kannattaa myös ennen tätä miettiä tarkkaan, mitkä asiat on teidän yrityksen toimistotiloille tärkeää ja kuinka esimerkiksi haluatte tuoda yrityksen ilmettä esille remontin jälkeen. Jos tämä tuntuu haastavalta, voi avuksi ottaa mukaan sisustussuunnittelijan. Hänen on hyvä olla jo tässä vaiheessa mukana, koska joskus sisutussuunnitteljan hyvät ehdotukset voivat olla rakenteellisia, jotka pitää ottaa huomioon jo remontoinnin yhteydessä. Mikäli haluat enemmän tietoa toimistosaneerauksesta voit vierailla Nurminen Works Oy:n sivuilla.


jaa